Over mij

35cfw2 - kopie (2)

Foto: Sascha Smeets

Ik ben Inge Rommes, ik ben 56 jaar en geboren en opgegroeid in Utrecht. Ik ben getrouwd en woon inmiddels 26 jaar in Bilthoven.
Na de middelbare school ben ik een jaar ‘au pair’ geweest in Parijs. Terug in Nederland heb ik, vanwege mijn liefde voor de Franse taal en cultuur, zowel de lerarenopleiding Frans als de studie Vertaler Frans afgerond. Daarnaast heb ik altijd administratief werk gedaan. Na een aantal grote veranderingen op het werk besloot ik een paar jaar geleden echter om het roer helemaal om te gooien!

Als tiener was ik heel angstig en onzeker. Ik had zelfs zo weinig zelfvertrouwen dat ik er een eetstoornis door kreeg. Ik kan daarom heel goed begrijpen dat andere mensen zoveel problemen hebben met hun gewicht en onzeker zijn over zichzelf en over hun lichaam. Tijdens de opleiding voor Gewichtsconsulent werd me al snel duidelijk dat dit het werk is dat ik voor de rest van mijn leven wil gaan doen! Het is fijn om werk te hebben waarmee je anderen kunt helpen.

Omdat ik erg geboeid raakte over de invloed van voeding en leefstijl op hormonale veranderingen bij vrouwen, heb ik besloten om me te gaan specialiseren in het begeleiden van vrouwen met hormoongerelateerde klachten, zoals PMS, zwangerschap en de Overgang. Ik heb hiervoor een opleiding gevolgd bij Care for Women.
Uiteraard zijn ook alle andere mensen met gewichtsproblemen, vrouwen én mannen van harte welkom in mijn praktijk!

Klik hier voor mijn achtergrond/opleidingen.