Orthomoleculaire voeding en ziekte

vol geneeskrachtige eigenschappen

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door Nobelprijswinnaar Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent goed of gezond. Moleculair heeft te maken met moleculen. Orthomoleculaire voeding is dus eigenlijk niets anders dan gezonde voeding.

Iedereen heeft dagelijks bepaalde voedingsstoffen nodig: vitaminen, mineralen, aminozuren (de bouwstenen van eiwitten), fytonutriënten (plantenstoffen), vetzuren, en niet te vergeten water. Deze stoffen moeten wel in de juiste verhouding in ons lichaam voorkomen, want alleen dán kunnen we goed functioneren en gezond blijven.

Voeding is van grote invloed op onze hormonen, en kan grote gevolgen hebben voor onze eetlust en stemming, ons zelfvertrouwen, en kan zelfs leiden tot vermoeidheid, stress, gewichtstoename of juist gewichtsverlies.

Diabetes 2 is een voorbeeld van een typisch westerse ziekte die kan ontstaan door verkeerde voedingsgewoontes. Gelukkig kunnen beschadigde cellen zich weer vernieuwen en zullen bepaalde klachten vaak verdwijnen, alleen door anders te gaan eten. Het is dus NOOIT te laat om je voedingsgewoontes aan te passen!

Bij de volgende ziektes en aandoeningen kun je ook baat hebben bij orthomoleculaire voeding: acné, aderverkalking, ADHD, ziekte van Alzheimer, astma, autisme, bloedarmoede, bloedsuikerschommelingen, botontkalking, brandend maagzuur, candida, depressie, eczeem, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hoofdpijn, koortslip, MS, oorsuizen, PMS, reumatische aandoeningen, slaapklachten, spataderen, staar, traag werkende schildklier.

De Griekse arts Hippocrates (460 voor Christus), die wordt beschouwd als de grondlegger van de reguliere én de alternatieve geneeskunst, zei het al: “Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding”.